Gelezen boek: De bijzondere reis van een prikkel

Ben jij gewend dat er maar één waarheid is? Dan wordt er in dit boek wel even aan je wereldmodel geschud!

 

‘Hé, je kan je kop wel in het zand steken, maar vroeg of laat moet je toch verder!’

Wat in jou zorgt ervoor dat je iets doet? Wat bijvoorbeeld heeft je geprikkeld om dit boek ter hand te nemen? Hoe vaak zijn we ons eigenlijk echt bewust van datgene wat ons stuurt?

Een boek over een communicatiemethode die steeds meer toegang en sympathie krijgt bij mensen, die bewuster willen omgaan met directe communicatie tussen personen en zichzelf daarin beter willen hanteren. Het gevolg is ook een verandering van gedrag. Diverse soorten hulpverleners, maar ook begeleiders uit de sportwereld en het bedrijfsleven maken veelvuldig gebruik van de technieken en inzichten van de NLP-methode. NLP betekent ‘Neuro Linguïstisch Programmeren’ en staat voor: ‘hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop vervolgens reageren’. Bouke de Boer is van huis uit fysiotherapeut en heeft een eigen NLP-instituut en is actief geweest als begeleider binnen de topsport. Hij heeft nu een autobiografisch boek geschreven hoe hij tot NLP is gekomen. Wat zijn de principes en uitgangspunten van NLP? Respect voor andermans model van de wereld, lichaam en geest beïnvloeden elkaar, de mens heeft alle vermogens om te slagen, mislukking bestaat niet, alles is erop gericht om een andere kant te belichten, anders te denken en jezelf eens de spiegel voor te houden.

Voor mij is het inzicht in enkele stappen van deze communicatiemethode de belangrijkste inspiratie geworden. Het proces waar je van onbewust - onbekwaam in vier stappen naar een flow gaat, ofwel naar onbewust - bekwaam. Tevens bevestigt het, dat positief denken je een andere kijk op de wereld geeft. Een mooie uitspraak van Albert Einstein: “Als zegt dat je het niet kunt, dan heb je gelijk. Zeg je dat je het wel kunt, dan heb je ook gelijk.”

Prijs varieert van €15,00 tot €22,00

Auteur: Bouke de Boer  Categorie: Psychologie

2003 ISBN: 9789080590311