Passie en dynamiek

Denk jij wel eens out of de box? Hoeveel passie leg jij in je onderneming? Hier een mooi voorbeeld

Ik las recent een artikel over een ondernemer waar de passie vanaf straalde. De pioniers van de toekomst. Mensen die anders denken en durven uitvoeren. Zij gaan door waar de meesten stil blijven staan. Ik ben ervan overtuigd dat in de huidige veranderende markt we juist anders moeten denken en handelen om de klant - gast - in de watten leggen. Een duidelijk beeld uitstralen. Zorgen voor beleving en loyaliteit.

Ik citeer een paar passages uit dat artikel. (Eyeline Nederland 2019 1 The optical society)

‘You are unique’. We zien veel goud, vierkante vormen, symmetrie, extravagante kunst, een groene muur en een bijzondere lamp met vijfduizend brillenglazen, handgemaakt door Maretti Lightning. De eigenaren noemen het de sociëteit, omdat de titel ‘winkel’ het bijzondere concept onrecht aandoet. En de doelgroep? “Iedereen die weet wat mooi is en bereid om hiervoor te betalen. Het hoge segment dus”, volgens de ondernemer. Wat ik hier zo mooi aan vind, is de duidelijke stelling en je daaraan vasthouden. Ook duidelijk is dat hier vanuit de mens wordt gedacht: “Ik ben tevreden als er een community-gevoel ontstaat en dat de klanten - wij spreken liever over leden of gasten - tevreden de deur uitgaan en ambassadeurs worden.” Hier is dus duidelijk aan een klantreis gewerkt, alles moet goed zijn vanaf het moment dat er bedrijfscontact is. “Vanaf het moment dat de klant binnenstapt: ieder bezoek is een adembenemende ervaring, van de superieure ristretto of glas lefèvre champagne, tot het moment dat hij of zij in extase de deur uitloopt.”

Mooi vind ik ook dat deze ondernemer - entrepreneur, een ondernemende ondernemer - uitsluitend het allerbeste wil, duidelijke en heldere keuzes maakt, medewerkers traint en op topniveau laat presteren in een community van gelijkgezinden. “Het is een must, want elke medewerker moet het verhaal achter het merk weten.”

Dit is wat zorgt voor een succesvolle onderneming.

Het zijn onderdelen van het geheel. Passie vormt samen met Unity, Respect en Excellence - PURE - de ingrediënten om tot succes te komen. Complimenten voor deze entrepreneur, gewaagd, uitdagend met een duidelijke visie en missie.